به گزارش خبرگزاري «حوزه» در مازندران، آقای سادات کرمی کارشناس سیاسی در نشست پژوهشی- فرهنگی « ایمان تشویق مدار و ایمان تکلیف مدار»، در مرکز تخصصی نور الزهراء(س) ساری بیان کرد: خلق حادثه ای همچون عاشورا نشانه اوج ایمانِ یک عبد واقعی بوده که مسئله تکلیف مدار بودن از جمله ویژگی های این واقعه است.
وی افزود: حکومت فاسد، جامعه فاسد و سکوت خواص منفعت طلبِ تشویق گرا سه عامل اصلی در شکل گیری قیام عاشورا است. کشور ایران در زمان پهلوی با چنین شرایطی مواجه بود.
کارشناس سیاسی در ادامه گفت: انسان های تشویق مدار، مکلفینی هستند که معیار و میزان آن ها پاداش و ثواب آن عمل است؛ در حالی که انسان های تکلیف گرا به دنبال انجام وظایف خود هستند.
وی تصریح کرد: اصلاح نگرش و تغییر سبک زندگی مردم به سبک زندگی اسلامی و دینی، از جمله امور مهمی است که حاکم جامعه اسلامی باید نسبت به آن اهتمام ویژه ای داشته باشد.
سادات کرمی، تصاحب جانشینی پیامبر(ص) توسط غاصبین آن زمان و کنار زدن امام علی (علیه السلام) از خلافت را نشانه ایمان تشویق گرایانه و منفعت طلبانه سران آن جامعه بیان کرد.
وی در پایان شکل گیری انقلاب اسلامی را نتیجه تکلیفگرا بودن مردم ایران دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به این که حوزه های علمیه وامدار تکلیف مدار بودن مردم هستند، لذا نباید در انجام رسالت خود کوتاهی کنند.
انتهاي پيام۳۱۳/۴۸